bijna klaar!

Lieve allemaal!

Weer even een teken van leven van deze kant van de wereld.
Ik zit nu in het avondzonnetje op het balkon weer bij te komen van een geweldige dag. En ondertussen bij mezelf na te gaan wat ik eigenlijk allemaal heb meegemaakt sinds de laatste keer dat ik een verhaal op de site heb gezet!

Laat ik beginnen bij een korte samenvatting van hoe het op mijn stage gaat.
Daar krijg ik steeds meer eigen patiënten en zelfstandigheid. Vorige week voor de eerste keer bij een patiënt volledig zelfstandig het intake-gesprek en het onderzoek gedaan. Geeft wel een ontzettende kick om het helemaal zelfstandig te mogen doen! Verder heeft Sandra me even uitgeprobeerd door ziek te worden en de meeste patiënten door mij te laten overnemen. Wat erg goed voor het wennen aan de waarnemingen is, maar toch ook wel zelfvertrouwen geeft.
Het is wel een raar idee om nog maar 1.5week stage te hoeven lopen en dan dus afgestudeerd te zijn. In verband met de inleverdatum van de cijfers heb ik aankomende woensdag mijn eindbeoordeling al! Maar dat gaat wel goed komen geloof ik!

3 weken geleden zijn we ons eindelijk eens gaan gedragen als studenten hier. Tot nu toe nog niet de tijd en energie kunnen vinden om op stap te gaan door de drukke stagedagen, het klimaat en de trips in het weekend. Maar het moest er toch echt een keer van komen! Dus na een avondje kingsen op het balkon om half 2 de taxi gepakt naar de zsa zsa zsu. Super gave discotheek. Helaas ging hij om kwart voor 7 dicht en werden we eruit gegooid. In het zonnetje geprobeerd een taxi te bellen die jammer genoeg al hadden besloten om te slapen. Dus met de bus naar het centrum in de veronderstelling dat er wel een bus naar huis te krijgen was. Onze lijnen rijden op zondag echter niet voor 10 uur (het blijft natuurlijk Suriname). Dus na een mislukte poging geprobeerd te hebben een buschauffeur om te kopen ons naar huis te brengen onze huisbaas maar gebeld of hij ons alsjeblieft wilde komen halen. Wat is het toch een schat soms!

Ondertussen waren mijn ouders druk bezig met Suriname ontdekken met trips. Onder andere een fietstocht naar het district Commewijne. Hierbij hadden ze geregeld dat Ilse en ik mee mochten. Heerlijk in het zonnetje naar de plantage peperpot gefietst (in een groep van 20 blanken een bezienswaardigheid op zich) waar we een rondleiding hebben gekregen door een oude koffie- en cacaoverwerkingsfabriek en ook de oude werknemershuizen. 's Middags hadden we vrij en heb ik ze mijn stageplaats even laten zien. 's Avonds heerlijk uit eten geweest met zijn vieren.
De woensdag voordat ze weer terugvlogen naar Nederland hadden ze nog een dag vrij. Gelukkig had ik op mijn stage ook vrij kunnen krijgen dus hebben we nog een leuke afsluitende dag gehad met zen drieën. 's Ochtends bij mijn ouders in het resort gedoucht. WARM!!! En uitgebreid ontbeten met warme broodjes! Toen heb ik ze even meegenomen naar de crèche om daarna lekker te lunchen en te shoppen in de stad. 's Middags even naar de Zoo geweest 5SRD entree (1.25 euro, daar kunnen dierentuinen in Nederland nog iets van leren!). Wel leuk om dan hier bij het apeneiland te zien dat deze mede mogelijk gemaakt wordt door de Apenheul Apeldoorn! Donderdag moesten ze helaas al weer terug, dus na een laatste kop koffie ze weer uitgezwaaid. Super leuk dat ze hebben ervaren en kunnen zien waar ik mee bezig ben hier!

Afgelopen donderdag even en borrel gedronken bij de tapas and wine bar. Vervolgens zeiden twee meiden dat ze nog wel een leuke kroeg wisten, of we mee wilden naar de bar Fatt Ass. De naam klinkt net zo vreemd als dat de kroeg bleek te zijn. Een motorkroeg. Allemaal Harly Davidson fans met lang haar en leren jacks. Ja inderdaad met 35graden in de schaduw... Het regenseizoen loopt steeds verder op zijn einde, dus het wordt ook steeds warmer nu!

Gisteravond wilde plannen om op stap te gaan. Maar uiteindelijk was het met 4 meiden op het balkon met spelletjes kingsen zo gezellig dat het om half 3 een beter plan was te gaan slapen aangezien vanochtend om half 9!(ja, het tijdsverschil..) de wedstrijd van Nederland begon! Dus allemaal in het oranje naar de bar Het Vat. Met 200 Nederlanders (ik wist niet dat er zoveel waren in Paramaribo) en een enkele Surinamer de wedstrijd zitten kijken. Gelukkig gewonnen dus niet voor niets om half 9 al aan het bier gegaan!
Tijdens de lunch met een 2 andere meiden kregen we de vraag of we mee wilden gaan varen op de Surinamerivier. Aangezien we toch nog geen plannen hadden gegaan. Aangekomen bij Dok204 ligt daar een luxe speedboot op ons te wachten!!! Dus met 6 Nederlandse meiden (in BH want we waren hier niet op berekend dus geen bikini's aan), een trotse Surinaamse eigenaar (op de boot dan, maar misschien ook wel op ons), zon en bier met een rotsnelheid over de rivier geknald! Geweldig!!!! Aan de andere kant van de rivier een pauze ingelast en lekker liggen dobberen en zwemmen met een biertje. Toen er op 20 meter van ons af nog dolfijnen kwamen zwemmen was het feest voor ons compleet!

Nu ik het allemaal weer teruglees realiseer ik me steeds meer wat voor geweldige tijd ik hier heb. Eigenlijk is het jammer dat ik niet een stukje Suriname voor jullie mee kan nemen. Want hoe ik het ook probeer op te schrijven, het blijft lastig de ervaring op jullie over te brengen zoals ik het ervaar!
Ilse heeft een stukje moeten schrijven voor de krant van haar dorp op Texel. Deze zal ik later ook op mijn site zetten in de hoop jullie een nog beter beeld te geven van hoe het hier is.
Morgen komt Marije (de vriendin van Ilse) al weer aan op het vliegveld, dus die gaan we met zijn allen ophalen. Gelukkig duurt het nog maar 1.5 week voor we daar ook eindelijk staan voor Stefan!

Mijn vingers zijn moe en ik heb honger dus dit was het weer voor vandaag!

Bigi Brasa!!
(dikke knuffel)

Terry

wil er ook bij zijn.... zeker als jij blijft smsen dat ik er ook bij móet zijn. Alsof ik nog niet graag genoeg wil komen!! Hele weekend mijn verjaardag gevierd en gisteren Six a side, is toch wel wat anders. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad maar ook gewilt dat jij dan weer daarbij kon zijn. Maar ja, daar moeten we maar aan gaan wennen want zal wel vaker zo gaan straks. En dan ook nog eens 21 dagen extra wachten totdat we elkaar weer zien! Damn. Ik ga er nu weer vandoor, moet weeeeeer naar de tandarts, maar laatste gaatje. Dan naar de bieb met een torenhoge boete en daarna True Blood kijken als ik dan niet al in coma lig. Ik kan echt niets meer hebben. Heb zaterdag mijn vluchten geboekt dus deze week alleen nog om alles af te ronden, regelen en inkopen doen. Plus de bruiloft vrijdag en tentamen maandag en nog een feestje van de familie dan. Drukke tijden. Ben toe aan vakantie. Gelukkig nog maar een week en dan relaxen aan witte stranden! Zowel jij als ik zullen dan heerlijk t caribische gevoel kunnen delen! Tenminste iets... spreek je nog snel lief. Geniet zoveel je kunt!!! xoxo